El passat dissabte 16 d'abril de 2016, es va celebrar a Badalona la V Jornada d'Inclusió Digital amb el tema "Entorns on aprendre junts".
Els actes van tenir lloc al teatre Zorrilla i a l'escola Jungfrau.
L’objectiu era conèixer experiències que afavoreixen el paper protagonista de l'alumnat en el seu aprenentatge a través de les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies per transformar l’entorn, fent-lo més accessible, obert, flexible i engrescador, de manera que tots els alumnes puguin aprendre i participar junts, posant el focus en el context, en el valor de la interacció i la cooperació de tot l’alumnat.
Les TIC faciliten un treball entre l'escola i l'entorn que afavoreix la possibilitat de conèixer i actuar més enllà de l’aula, així com la personalització de les experiències d’ensenyament - aprenentatge.
L’Escola, representada pel professor Sergi Miralles i els alumnes Laura Heredia, Lidia Retamero i el Sergio Guerra, varen presentar amb èxit una experiència que el curs passat van fer en el seu projecte integrat del Programa de Formació i Inserció (PFI) d'auxiliar de vivers i jardins, sota el títol: “Rotulem amb Q Code Reader les plantes de Can Barriga i de Maregassa”. Aquesta activitat comporta confeccionar 52 fitxes de diferents espècies vegetals del jardí de Can Barriga i de Maregassa.
Es va fer amb materials que respecten el medi ambient...
La jornada va ser enriquidora pel gran nombre d’experiències presentades.
Adjuntem dos exemples:
Aquesta és la vivència d'una alumna participant.
La Laura ens diu:
"Per a mi va ser una bona experiència perquè vaig poder explicar el meu projecte.
Estava una mica nerviosa, em va fer vergonya explicar-la.
Vaig explicar com vaig fer la retolació de les plantes de Maregassa i Can Barriga. Vaig posar el nom en català, castellà i científic, les característiques, aplicacions i la foto de la planta de la família.
Vaig posar també el QR Code Reader en cada cartell.
Hi havia professors d'altres col·legis escoltant-nos" |