Després de finalitzar la primera sessió de capacitació de capacitadors donem pas al primer taller d’introducció al Podcasting.
El Projecte Coco es crea amb l’objectiu d’establir un espai d’expressió lliure i comuna on totes les veus s’escoltin i puguin participar-hi i de relació entre agents comunitaris (veïns i veïnes, associacions, entitats i serveis). Aquesta comunicació multidireccional ha de ser un intercanvi d’idees, de valors, de la pràctica del coaprenentatge i la construcció personal i col·lectiva.
Neix com a una secció de l'Associació Sociocultural Districte Apatxe, sota els paraigües del Pla de Desenvolupament Comunitari Pomar - Morera i rep el suport del Programa Reutilitza de la UPC, Projecte Labdoo, Ràdio Pomar, Casal Cívic Pomar i la Fundació Amiba.
El Pla de Desenvolupament Comunitari (PLADECO) és un encàrrec de gestió dels Programes d’Actuacions Comunitàries i Cíviques del Conveni per a la cooperació interadministrativa entre el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona.
L’Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP) té l’encomana de l’Ajuntament de Badalona, de la gestió pressupostària i administrativa dels Plans de Desenvolupament Comunitari, per tal de dur a terme adequadament les finalitats d’aquests.
Districte Apatxe desenvolupa les seves activitats des del barri de Pomar per a tota la ciutat. Entre aquestes, destaquen la companyia de teatre amateur Katalakaska, que fa més de 18 anys d'activitat, i la colla de capgrossos La Caperusa.
S'organitza un taller obert d'introducció al podcasting per a joves que treballaran guions, aspectes tècnics, llenguatge radiofònic, ràdioteatre i àudiocontes entre altres elements relacionats amb l'àudio i la música. Arran d'aquestes accions es generaran produccions sonores de diferents tipus que es penjaran en plataformes lliures i gratuïtes de podcasts (Ivoox i Radioteca) i es compartiran a través de les xarxes socials sota el segell del Projecte Coco.
S'utilitza una metodologia activa i participativa. Es valora la importància de la participació comunitària, en aquest cas a partir d'un taller obert, en el que es treballaran aspectes vinculats amb el respecte, el treball en equip, la superació, el compromís i sobre temes molt variats com la literatura, la història local, el medi ambient, la cultura, els moviments socials, etc. Com a recursos utilitzem majoritàriament programari lliure, com per exemple l'editor d'àudio Audacity i les músiques i arxius sonors que fem servir són copyleft.
|